Daar staan we dan

OK. Daar staan we dan. 2016. Draghi heeft vele honderden miljarden in de economie gepompt. En wie is er beter van geworden? Is de werkloosheid opgelost? Nee. Heeft de werkende bevolking een loonsverhoging gekregen? Nee. Het enige dat er gebeurd is, is dat de huizenprijzen en de beurskoersen weer zijn opgelopen. Geld verdienen aan een bubbel dus, en dat alleen voor de happy few, die over een huis of over kapitaal beschikken. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. Koppel hieraan dat de automatisering zometeen de hele middenklasse overbodig heeft gemaakt, en ik durf te voorspellen dat er een bom zal barsten. Hoe en waar de detonatie zal plaatsvinden? Ik heb geen idee. Maar tegen die tijd zal duidelijk worden dat 2008 nog maar het voorspel was. We dachten dat de zaak wel weer gerepareerd kon worden. Terug naar het oude. Niet dus. Het inzicht zal doorbreken dat we in een nieuw tijdperk terecht zijn gekomen. 20|01|2016

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven