Louis en ik

Ik ben geen voetbalfan, maar desondanks volg ik wekelijks de verrichtingen van Louis van Gaal in het Engelse Manchester. Ik ben gefascineerd door deze man. Volgens mij is het een enorme autist, met een obsessieve drang naar perfectie, heilig geloof in systemen, en dat in combinatie met een bijzondere innemendheid, want zijn spelers lopen doorgaans met hem weg. Als buurman lijkt het me een prima vent. Op het werk zou ik het geen dag met hem uithouden. Maar toch: hij doet het maar en hij blijft presteren. Ik ken niemand die zo zichtbaar schijt kan hebben aan alles en iedereen om hem heen. Die zo zijn eigen goddelijke gang gaat. In zekere zin belichaamt hij, denk ik, mijn eigen tekortkomingen. 29|01|2016

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven