Professie

Na mijn studie bedrijfskunde (Nyenrode) heb ik 25 jaar in de commerciele makelaardij gewerkt, in binnen- en buitenland.  De eerste 15 jaar voor DTZ Zadelhoff (Amsterdam, Hoofddorp, Budapest), daarna 10 jaar als directeur/eigenaar van Colliers International in Nederland. Ik was gespecialiseerd in beleggingstransacties en was tot 2009 co-chairman van Colliers International in Europa, Midden Oosten en Afrika (32 landen, 3500 staff). In 2008 heb ik mijn aandelen verkocht aan de (beursgenoteerde) Canadese moedermaatschappij van Colliers. Per 1 januari 2009 heb ik de Colliers-organisatie verlaten.

Mijn tweejarig concurrentiebeding heb ik omgebouwd tot een sabbatical, een geweldige periode waarin ik een flink aantal zaken van mijn persoonlijke to-do-list heb kunnen verwezenlijken. Maar ook heb ik die periode gebruikt om, op afstand en in alle rust, enige reflectie te plegen op maatschappelijke en economische ontwikkelingen. En de onroerend goedmarkten in het bijzonder.

De wereld waarin wij leven verandert snel. We krijgen op dit moment del rekening gepresenteerd van ongebreidelde (geleende) economische expansie die niet op toegevoegde waarde was gebaseerd, maar op vermeende waardegroei. Lucht dus. In de aankomende jaren zal er op alle fronten gespaard en gesaneerd moeten worden. Maar tegelijkertijd verandert de manier waarop we met elkaar omgaan, werken en communiceren razendsnel. De opkomst van internet en social media heeft een enorme impact op ons leven. We worden steeds flexibeler, sneller en veel beter geinformeerd. De transparantie neemt toe. Behalve in de vastgoedmarkt, waarin, zo weet ik uit eigen ervaring, veranderingen slechts langzaam doordringen en conflicts of interests zeer diep ingebakken zijn. Een constante bron van ergernis voor huurders. 

De vastgoedmarkt is toe aan vernieuwing.

In 2011 heb ik RentReview opgericht. RentReview breekt radicaal met het traditionele businessmodel van de bedrijfsmakelaars door een duidelijke keuze te maken: wij werken uitsluitend voor huurders. Ons hele dienstenpakket is nauwkeurig afgestemd op de wensen van de gebruiker. Daarmee biedt RentReview huurders (tijdelijke) vastgoedteams op het moment dat zij dat nodig hebben. Wij zijn niet gericht op de transactie (makelaar) maar op besparingen. 

De huurders zullen in de toekomst aan zet zijn. De manier waarop ze werken zal veranderen, evenals de manier waarop ze communiceren en zich organiseren. RentReview is er voor de nieuwe huurder. 

www.rentreview.nl 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven