Boeren klagen terecht

Boeren klagen altijd, behalve in schrikkeljaren. Dan klagen ze een dag minder. Ik weet dat, omdat ik hier in het buitengebied midden tussen de boeren leef. Inmiddels weet ik dat ze ook wel recht tot klagen hebben. De melk- en varkensprijzen zijn inmiddels zo laag, dat er verlies geleden wordt. Mijn buurman krijgt momenteel zelfs subsidie als hij zijn melk NIET inlevert en, in plaats daarvan, laat weglopen in de mestopslag. In Nederland zit er een enorm prijsverschil tussen de prijs die de boer krijgt voor zijn melk of beest, en wat je ervoor in de winkel betaalt. 80% van de marge wordt gemaakt in het tussentraject, de handel en de supermarkten. Vreemd genoeg kan niemand daar een vuist tegen maken. De boeren zijn verdeeld en de consumenten interesseert het niet. Om van de beesten nog maar te zwijgen. 18|05|2016

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven