Uitgegraasde koeien

Mijn buurman is boer en houdt koeien in een indrukwekkend moderne stal, die wij al enkele keren uitgebreid hebben bewonderd. Het leven van een koe is niet slecht; voldoende ruimte om lekker los te lopen, de hele dag door voer op maat en, last but not least, een volautomatische wasstraat met borstels, die de koe zelf kan bedienen. Maar de moderne koe heeft ook heel vreemde eigenschappen. Zo heb ik mij tot mijn verbijstering laten vertellen dat mijn buurkoeien niet meer grazen. Genetisch voorgeprogrammeerd op professioneel voedsel weten ze niet wat ze met gras moeten doen. Leuk om over heen te lopen, maar eten: ho maar. Bizar. Dat verklaart meteen waarom je hier in de buitengebieden geen beest meer in de wijlanden ziet lopen. Een leermoment waar ik triest van kan worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven