Weg met de ketens

In de vakantie heb ik een heerlijk boekje gelezen over de geschiedenis van Beethovenstraat in Amsterdam. Nog geen eeuw geleden, rond 1935, was het een heerlijke winkelstraat vol met kleine, vaak exclusieve winkeltjes. In de loop van de tijd is deze heerlijke verscheidenheid aan aanbod ten prooi gevallen aan de ziekte van retail-Nederland: de formules, de concepten en de landelijke ketens, die onze winkelstraten hebben veranderd eenheidsworsten van de laagste kwaliteit. Vreselijk vind ik het. Ik hoop dan ook van harte dat de neergang van alle V&D’s, DA’s, Scapino’s, Dixons etc heel hard en massaal doorzet, zodat we straks gewoon weer plaats hebben voor kleine, gezellige en kwalitatief hoogwaardige middenstand. Sommige dingen waren vroeger gewoon beter. 14|05|2016

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven