Rijk Russisch geboefte

Victor Muller had weer eens een financiele redder in de nood gevonden. Ditmaal was het een ‘betrouwbare’ Russische multimiljonair, 36 jaar oud, genaamd Vladimir Antonov. Met een Litouwse zakenpartner was hij tot voor kort eigenaar van de Snoras Bank. En Snoras was de geheimzinnige financier achter Spyker Cars en Saab. Inmiddels is Antonov tegen de lamp gelopen. Vreemd is dat niet.

Want hoeveel denkfouten passen er in 1 zin? Russen zijn nooit redders in nood. Russen zijn de meest harde kapitalisten die ik ooit meegemaakt hebben. Een Russische multimiljonair betekent sowieso niet veel goeds: het vermogen is in hooguit 15 jaar bij elkaar geroofd, en dat kan alleen maar metgrof geweld of door gebruik te maken van dubieuze connecties en contacten. Het is in Rusland godsonmogelijk om op een normale manier geld te verdienen. Laat staan rijk te worden. 
Dat deze Russische jongen van 36 meederheidsaandeelhouder is van een bank kan dan ook alleen maar in Rusland. Eens te meer omdat hij geen enkele opleiding of achtergrond had in de bancaire sector. Zijn vader was enkele jaren geleden neergeschoten. Russische miljonairs…het is allemaal geboefte. Alleen wie geen enkele ervaring heeft met zakendoen met Russen gaat met ze om. Onze argeloze politici bijvoorbeeld die in Rusland de redder zien van onze positie als gasleverancier van Europa. Russische redders bestaan niet. 09|12|2012

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven