Bananenrubliek Nederland

Het woord democratie komt uit het Grieks en betekent ‘heerschappij van het volk’. De Amerikanen hebben het begrepen en vertaald: Government of the people, by the people and for the people. Alle openbare functies, zoals die van sherrif, worden door het vol gekozen. In Duitsland gaat dat idem dito. Om van Zwitserland nog maar te zwijgen, want die werken nog steeds met heuse volksraadplegingen.
In Nederland wordt geen enkele belangrijke functie via stemming ingevuld. Het staatshoofd niet, de regering niet, de minister president niet, de commissaris van de koningin niet, de burgemeester niet, de dijkgraaf niet, de rechter niet. Helemaal niemand niet. O ja, toch wel: Wij mogen eens in de 4 jaar onze volksvertegenwoordiging kiezen. Niet dat we die vertegenwoordigers kennen, want die worden geselecteerd door de politieke partijen. Bovendien tolereren wij partijen die vrouwen discrimineren (SGP) en partijen met maar 1 lid (PVV).
Te gek voor woorden als je d’r over nadenkt. En al helemaal als je je beddenkt dat Nederland, als opgevoerde bananenrepubliek nooit te beroerd is om andere landen te wijzen op hun tekortkomingen. 02|12|2012

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven