Bij elkaar gesprokkeld eten

Bij gebrek aan biosupermarkten doe ik boodschappen bij de Albert Heijn. Dat ben ik van huis uit gewend en dat is goed zo. Bovendien wil ik never nooit niet door mijn buren betrapt worden met een boodschappentas van de Aldi, C-1000 of, nog erger, de Lidl. Mijn boodschappen doe ik dus keurig blauw wit. Toch ben ik niet helemaal tevreden. Vlees kunnen ze niet. En kaas ook niet. En brood ook niet. Dus haal ik mijn varkenshaas om de hoek bij slager Bert ten Hoopen. Voor kaas moet ik een flink stuk rijden. 15 kilometer verderop, bij de Zuivelhoeve in Lochem, koop ik om de drie weken een kilootje Goudse oplegkaas (2 jaar oud, erg lekker). Mevrouw Koopstra weet het al precies als ik binnenkom. Ik hoef niks te vragen, want het gaat vanzelf. En op weg naar huis doe ik meteen ook even Bakkerij ten Broeke aan, ook in Lochem (Zutphenseweg). Zo sprokkelen wij hier in’t Oosten ons daaglijks eten bij elkaar. 12|04|2013

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven