Slager Bert is een van mijn favoriete middenstanders hier in het dorp. Bert staat al enkele jaren kort voor zijn pensioen en zijn openingstijden zijn inmiddels vrij willekeurig, waardoor ik een tijdlang dacht ook zijn winkel permanent gesloten was. Na verloop van tijd ontdekte ik echter dat hij regelmatig open is en sindsdien ben ik klant. En fan. Bert is een slager van de oude soort. Ik moet meestal even mee naar achteren om de biefstuk te zien waarvan hij (voor mij ) de kogel afsnijdt. De goede entrecote wordt achter gehouden voor de goede klanten en ik voel mij bevoorrecht daar inmiddels toe te behoren. Bert is trots op zijn werk en kwaliteit. Onlangs kreeg ik uitleg bij zijn Hausmacher. Zoals het woord al zegt: het is de specialiteit van het huis, zijn visitekaartje. In deze worst legt de ambachtelijke slager zijn ziel en zaligheid. Berts Hausmacher is er in twee varianten: grof of fijn gemalen. In beide uitvoeringen uiteraard vrij van smaak-, kleur- en geurstoffen. Een (h)eerlijk stukje vakwerk. 05|11|2012